| |     Español | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Marcelo T.de Alvear 1705
1060 BUENOS AIRES
ARGENTINA

Telefeon: + 5411 / 4812-9133 Lokacija/Mapa
Telefeon: + 5411 / 4813-3445 Konzularna nadležnost
Konzularno odeljenje: + 5411 / 4813-3446  
Telefon (sekretarijat):  + 5411 / 4811-28-60 Počasni konzuli
Fax:                             + 5411 / 4812-10-70  
E-mail: embajadaserbia@fibertel.com.ar  
E-mail: e.serbia@fibertel.com.ar  
Email:  consuladoserbia@fibertel.com.ar  
Veb sajt: http://www.buenosaires.mfa.gov.rs  

 

 

 


 
 
 
Конференција поводом затварања изложбе „Женско лице Србије у Великом рату“ у Националној библиотеци Аргентине

   Након двомесечне изложбе „Женско лице Србије у Великом рату“, која је организована у оквиру циклуса Еманципација жена у Националној библиотеци Аргентине, приређено је излагање посвећено историјским личностима и хуманизму у Првом светском рату.
   Фокус овог излагања је био на улози италијанске морнарице и краљевске куће Савоја у спашавању српских избеглица у Првом светском рату. Предавање је приредио господин Езекиел Тоти , подпредседник међународног удружења „Rinnovamiento nella Tradizione”, који истовремено представља краљевску породицу Савоја у Аргентини.
   На почетку излагања господин Тоти је прочитао личну поруку принца Амадео де Савоја којом поздравља овај скуп и честита на иницијативи.
   Господин Тоти је у свом излагању, које достављамо у прилогу ставио акценат на две личности из породице Савоја, Луиђи Мадео ди Савоја, адмирал италијанске морнарице, који је заповедао флотом у време Првог светског рата и учествовао у спашавању 185.000 српских војника и цивила на преласку преко Албаније и Краљица Јелена ди Савоја, као чланица Црвеног крста и истакнута хуманитарна активисткиња.
   Излагање господина Тотиа је врло добро примљено од стране присутних, а посебно од представника Националне библиотеке, чији је он истраживач. 
   Током трајања ове изложбе објављен је пригодан текст у часопису „Свеска“ који издају Национална библиотека и Министарство културе у штампаном издању (5000 примерака) и у електронској форми.
   Према информацијама из библиотеке, изложбу је видео велики број посетилаца, а Музеј Митре у Буенос Ајресу је изразио интерес за организовање исте изложбе у својим просторијама.

Opširnije...
Свечани концерт Дечијег националног хора Аргентине и харфисткиње Ленке Петровић у Буенос Ајресу 05.09.2019.

Oдржан je свечани концерт у Министарству спољних послова и вера Аргентине, организован од стране овог ДКП, а који су отворили генерални директор за културу, Серхио Алберто Баур и амбасадорка Р. Србије, Јела Баћовић. Концерту, који је носио назив „Зближимо се путем музике“, су присуствовалe званица, међу којима су били угледни чланови дипломатског кора, МИП-а Аргентине, дијаспоре и представници културног и јавног живота.

Осим квалитета музике који су публици понудили извођачи, велики значај за културно истицање Р. Србије имало је извођење композиција српског композитора, Стевана Мокрањца, од стране Дечијег хора који је током целе године припремао извођење ових дела, која су ушла у њихов програм.

Поред хора, публици се представила и Ленка Петровић, млада српска уметница, добитница прве награде на светском такмичењу харфе у Израелу, која је извела свој победнички програм и још једном показала свој таленат, посебно извођењем дела „Бобаново Оро“, композитора Војислава Ивановића

Концерт је изузетно добро примљен и похваљен од стране свих присутних, као и пригодно послужење типичних српских посластица које су након концерта имали прилике да дегустирају како званице, тако и сви извођачи.

Чланови МИП-а Аргентине изразили су своје велико задовољство због веома успешне реализације пројекта представљања Р. Србије у оквиру њиховог циклуса „Спајање култура“, у оквиру кога је концерт организован.

Opširnije...
Амбасадорка Р. Србије, Јела Баћовић присуствовала је концерту харфисткиње Ленке Петровић на отварању Недеље харфе у Буенос Аиресу

Обавештавамо да је госпођа амбасадорка Републике Србије, Јела Баћовић, присуствовала отварању V Недеље харфе у Буенос Аиресу, уз концерт српске харфисткиње, Ленка Петровић, која је освојила 1. место ове године, на најважнијем и најпрестижнијем светском такмичењу харфиста у Израелу.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova